Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putovní pohár putoval do Loun.

Tomáš vyhrál v Chomutově i celkově.

tomas-hons.jpg

V sobotu 30. dubna proběhl v Chomutově závěrečný díl série Grand prix Ústeckého krajského šachového svazu. Jedná se o seriál sedmi turnajů konaných v období říjen - květen. Letos se uskutečnil již 14. ročník a putovní pohár za celkové vítězství poprvé zamířil do Loun. Zasloužil se o to v kategorii dorostenců Tomáš Hons.

Tomáš udržel skvělou formu v celé sérii a vedl průběžné pořadí od úvodního do závěrečného turnaje. Na záda mu do poslední chvíle dýchal Gustav Brejník z Litoměřic. Tomáš sobotním triumfem v Chomutově, kdy vyhrál všech sedm partií se svými pronásledovateli, nenechal nikoho na pochybách, že v dorostencích kraluje sérii on. Ze sedmi turnajů dokazál čtyři vyhrát (Povrly, Štětí a 2x Chomutov), jednou byl druhý (Litoměřice) a dvakrát skončil „až“ třetí (Klášterec a Teplice).

     Za své celosezónní úsilí tak získal zaslouženě celkové první místo a putovní pohár. O tom, že se jedná o podařenou sezónu, svědčí i Tomášovo sedmé místo na polofinále MČR juniorů v kat. H18. Svým přístupem k šachu je příkladem pro své mladší následovníky v klubu, na jejichž tréninku se podílí.

Zleva: Brejník st., Brejník ml., Hons ml., Hons st.

Zleva: Brejník st., Brejník ml., Hons ml., Hons st.

     Ještě doplňme, že v první desítce celkového pořadí dorostenecké kategorie měli lounští hned trojnásobné zastoupení. Šestý skončil Eduard Stárek a osmý Zdeněk Košťál. Samotný chomutovský turnaj se povedl i starším žákům Matyáši Černíčkovi a Patriku Sabovovi, kteří ve startovním poli, které čítalo 35 hráčů, skončili na 11. resp. 12. místě. Nejmladší lounské naděje v Chomutově sbíraly partiové zkušenosti a turnaj vzaly i jako přípravu na MČR osmiletých šachistů, které proběhne o víkendu 7. - 8. května. Náš klub do této soutěže vysílá Aleše Krupku a Kryštofa Prchlíka.

 

Kompletní výsledky turnaje všech kategorií

Fotky z turnaje

Celkové pořadí série doplníme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář