Jdi na obsah Jdi na menu
 


O šachového krále Lounska 2023

Naši mladí se neztratili. Albert a Šimon kralovali.

article preview

Středisko volného času při ZŠ Postoloprty a Šachový klub Postoloprty společně uspořádaly za podpory Města Postoloprty v pondělí 19. června 2023 turnaj mládeže „O šachového krále Lounska“. Jednalo se již o 13. ročník.

Rekordní počet 43 mládežníků z našeho regionu odehrál sedmikolový turnaj  ve třech kategoriích: mladší, starší a dorost. Absolutním vítězem se stal Albert Minařík (Gymnázium Louny), který vyhrál v kategorii dorostu před Lukášem Vykoupilem (ZŠ P. Holého Louny) a Nikolou Partykovou (OA a SOŠ Louny). V kategorii starších žáků byl nejlepší Aleš Krupka (ZŠ JAK Louny) před gymnazisty ze Žatce Janem Kunešem a Janem Bejčkem. Mezi nejmladšími kraloval Šimon Lhotský (ZŠ Přemyslovců Louny). Druhý skončil Martin Gajdáč (ZŠ Montessori Louny) a třetí Šimon Červený (ZŠ Kounov). Kategorie dívek vyhrály: dorostenky - Nikola Partyková, starší žákyně –  Markéta Rychtaříková (ZŠ JAK Louny), mladší žákyně – Sandra Gajdáč (ZŠ Montessori Louny). Nejmladším účastníkem byl sedmiletý Jindřich Hainz (ZŠ Školní Louny).

Pohodový turnaj ve Středisku volného času zakončilo slavnostní vyhlášení s předáváním pohárů, medailí a věcných cen. Ani jeden z účastníků neodešel s prázdnou a turnaj tak byl pro ně příjemnou tečkou za šachovou sezónou 2022/23 a zároveň pozvánkou na sezónu další, která začne v září.

 

Ceny kategorií

Celkové pořadí