Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš bojuje na Mistrovství Čech.

V sobotu začalo v Harrachově mládežnické Mistrovství.

    Postup na Mistrovství Čech si počtvrté za sebou vybojoval Matyáš Cerníček. Tentokrát v kategorii H14.

    V sobotu se rozjel týdenní devítikolový maraton partií. V prvním kole s papírově silnějším soupeřem ( Richard Mládek - TJ Spartak Vlašim - 1681 - v H12 v r. 2013 pátý na MČech a devátý letos na MČR) Matyáš po tří a půl hodinové bitvě prohrál, ale minimálně remíza se uhrát dala. Do nedělní partie šel pro změnu jako favorit on a svou roli proti Janu Suchardovi - Novoborský ŠK - 1105, splnil. Po dvou kolech tak má na kontě jeden bod.

Kompletní informace na stránce pořadatele:

www.chess-svetla.cz/index.php

V pondělí odehrál Matyáš svou partii se Stanislavem Srbou (SK Spartak Chodov - 1547). To je hráč, který občas zavítá na jednotlivé turnaje GP našeho kraje. Letos na jaře ho v Chomutově Matyáš porazil. Tentokrát se soupeři podařila odveta a Matyáš odešel poražen.

    Do dalšího kola nastupoval v úterý Matyáš jako favorit a Lukáše Orsága (ŠK Viktoria Zižkov - 1206) porazil. Zůstává tak na 50 procentech, které stačí zatím na 37. místo. Zítřejší los mu však moc nepřál, může jen překvapit.

 

 

 

img_20141028_090222.jpg

 

 

 Matyáš v dnešním souboji.

 

Máme za sebou další tři kola. V úterý se odehrály dvě, ve čtvrtek jedno. Matyášovi se vůbec nedařilo a na jeho kontě nepřibyl ani půlbod. Čekají ho ještě dvě závěrečné partie, ve kterých může napravit svou reputaci a zmírnit zklamání z dosud předvedených výkonů.

Pátek a sobota přinesly dvě povinná vítězství a mírnou nápravu dojmů z turnaje. Matyáš tak skončil se čtyřmi body na 46. místě, tedy na stejném, na kterém byl nasazen.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář