Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor mládeže v šachu 2016

Michal Patkoló čtrvtý v H12, Kryštof Prchlík devátý v H10.

    Víkend 4.-5. června patřil Krajskému přeboru mládeže v šachu. Ten se odehrál v Chomutově. Naše dvanáctičlenná výprava byla na závěrečném ceremoniálu vyhlášena jako nejpočetnější. Kvantita bohužela neznamená kvalitu. Až na dvě světlé vyjímky se nikomu nedařilo. Loňský titul Matyáše a páté místo Adama jsme nenapodobili.

     Nejlépe dopadl Michal Patkoló v H12. Po sobotním slabším rozjezdu byl v neděli stoprocentní a skončil na čtvrtém místě. Od medaile a postupu na MČech ho dělilo půl bodu pomocného hodnocení. Michal je tak prvním náhradníkem pro případnou účast na MČech.

michal-p.jpg

Michal je ten největší.

     Velmi dobře si vedl v H10 i Kryštof Prchlík. Po prvním dnu čtvrtý a po pátém kole třetí, klepal rovněž na brány MČech. Poslední dvě kola se přes něj převalila povrlská "nová vlna" Hampl a Šíp a na Kryštofa tak zbylo deváté místo. Kryštof ukázal, že má velký potenciál. Škoda pro náš klub, že se v létě bude stěhovat. Určitě budeme sledovat jeho výsledky v novém působišti.

     Z ostatních stojí za zmínku už jen Adam Žáčik, který první den získal v H14 dva body a byl průběžně sedmý. Bohužel hrál pod vlivem propukající virózy, která už mu nedovolila v neděli nastoupit.

     Ostatní hráli v turnaji ne druhé, ale kdoví kolikáté housle. Jejich výkony nám přinesly smutný primát. V každé chlapecké kategorii jsme si odvezli poslední místo.

 

Kompletní výsledky všech kategorií.

 

Fotogalerie