Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor mládeže v rapid šachu.

Poprvé v Postoloprtech, poprvé jsme byli spolupořadateli.

article preview

     V sobotu 19. března uspořádal náš společně s Domem dětí a mládeže a ZŠ Postoloprty Krajský přebor v rapid šachu mládeže do 16 let. Do jídelny postoloprtské ZŠ se sjelo 74 mladých hráčů z jedenácti klubů Ústeckého kraje. Hrálo se v pěti chlapeckých a dívčích kategoriích do 8,10,12,14 a 16 let.

 

adam-zacik-3..jpg

Adam Žáčik uprostřed.

     Celodenní vyčerpávající boje rozhodly o deseti titulech krajských přeborníků, postupujících na Mistrovství ČR. Náš oddíl, s nejpočetnější, sedmnáctičlennou výpravou tentokrát na nejvyšší příčku nedosáhl, ale jeho hráči se ve startovním poli rozhodně neztratili. Cenný bronzový kov v kategorii do 12 let vybojoval Adam Žáčik. Ten si proti loňskému roku o jednu příčku polepšil a potvrdil, že patří do krajské špičky. Desátý ve stejné věkové kategorii skončil Jakub Udržal. Čtvrté místo mezi nejmladšími v kategorii do 8 let získal Aleš Krupka. Tato začínající naděje lounského šachu získala čtyři body, stejně jako vítěz. O jeho „bramborové“ medaili rozhodlo až pomocné hodnocení.V kategorii do 14 let skončil pátý Matyáš Černíček. Mezi nejstaršími do 16 let se od čtvrtého do sedmého místa seřadili Zdeněk Košťál, Eduard Stárek, Igor Valaha a Jan Řimnáč.

 

ales-krupka-4..jpg

Aleš Krupka druhý zleva.

     Hlavním rozhodčím turnaje byl pan Ladislav Jarina, "na čárách" mu pomáhali Tomáš Hons a Radek Ulrych. U stolku "časoměřičů" se střídali pánové Miroslav Rosenberg a Vladan Černíček, operativně jim pomohla i paní Semová z Mostu. Všem patří dík za zdárný průběh akce.

 

Kompletní výsledky všech kategorií

 

Fotogalerie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář