Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠK UNION Louny - SK Děčín 5-3

Vítězná premiéra. 

 
     V neděli 14. 10. jsme si opět po 11 letech zahráli zápas 2 ligy, když jsme v Lounech v prvním kole přivítali silné družstvo Děčína. Sice přijeli bez 3 hráčů základní sestavy, doma nechali i velmistra Maníka, ale i tak byli favority utkání, když měli poměrně výraznou elovou převahu na šesti šachovnicích. 
     První vzrušení přinesla hrubá chyba kapitána Loun, který přehlédl ztrátu figury, soupeř ovšem chybu nepotrestal dostatečně důrazně, a tak za ni nakonec byli 3 pěšci a komplikovaná pozice, ve které se poměrně rychle ukázala vyšší herní síla domácího hráče. 
     Po své partii, jsem se již mohl v klidu věnovat ostatním partiím a nestačil jsem se divit, jak dobře stojíme. Druhou výhru přidala záhy Iveta, která svého papírově silnějšího soupeře rozmetala černými. Na 2,5:0,5 upravil Vláďa Majerik, který, kdyby měl jen trochu vyšší ambice, mohl svou partii také vyhrát. 
     Následně se soupeřům podařilo srovnat stav utkání když se Standa vzdal v koncovce různobarevných střelců bez dvou pěšců Průdkovi a když Petr Reitinger po dobře sehraném zahájení pokračoval bez plánu a podlehl útoku Dr. Jandy. Smír následně podepsali na 3. šachovnici oba Vaškové Kšána s Valešem po průběhu, který více sliboval domácím barvám. V té době již ale bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto, protože na 2. šachovnici to bez 4 pěšců dlouho protahoval Dr. Sejkora, který se nějak nechtěl vzdát Tomáši Honsovi a v úspěch jsme věřili i na 5. šachovnici, kde Jáchym Kolář ve své první vážné partii po osmi letech nakonec získal vítězný bod. 
 
 
 
     Celkově to ale svou úrovní nebyl zápas úplně ligových parametrů, všechny partie skončili krátce po první časové kontrole, soupeři i kapitán domácích přijeli nějak nekoncentrovaní, jakoby na ně ještě působilo teplé venkovní počasí, začátek sezóny, či co. Výhrou v zápase jsme ale získali příjemný bonus hned na začátku soutěže, který nám dává reálné vyhlídky v bojích o záchranu a trochu klidu pro další 2 kola, kdy nastoupíme proti favoritům soutěže. 
-rv-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Play Online Chess

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář