Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další zlatá do sbírky. Čtrnáctí v republice, první v kraji.

Po titulu krajského přeborníka družstev v praktickém šachu nám patří i titul i v rapidu.

     V neděli 16. září jsme v dobrém rozmaru vyrazili zahrát si krajský přebor čtyřčlenných družstev v rapidu, který se odehrál v rámci MČR v hotelu Panorama v Teplicích. Pro účast v turnaji jsme si na poslední chvíli museli požádat o divokou kartu, protože turnaj byl vypsán pouze pro ligová mužstva v sezóně 2017/18, což jsme ještě nebyli.

     Na naše poměry se nám sešla silná sestava se kterou jsme byli 22. nasazenými v konkurenci 37 družstev z různých koutů ČR. Z Ústeckého kraje přijelo 9 družstev, mezi kterými jsme byli třetími favority. Naším cílem bylo dobře potrénovat před novou sezónou. 
 
     Turnaj jsme odehráli v sestavě Volek, Kšána, Reitingerová, Hons a Majerik. Až na samotný závěr jsme se pravidelně střídali v tom, kdo bude zrovna pauzírovat. Hned v prvním kole jsme dostali 4. nasazený Dopravní podnik Praha se kterým jsme po vyrovnaném boji nakonec utrpěli čestnou prohru 1,5:2,5, což předznamenalo dobrý výsledek. Celkem v poklidu jsme se drželi ve středu tabulky, když už v 5. kole přišla prohra 4:0, tak jsme si to hned v dalším kole vynahradili výhrou 3,5:0,5 s Děčínem, až jsme se před posledním kolem ocitli v popředí KP. O konečném výsledku rozhodoval vzájemný souboj s Teplicemi, které už nechtěli v posledním kole riskovati a nabídli remízu na třech šachovnicích hned po zahájení. Tam, kde jsme měli černé jsme přijali a bojovali s bílými o výhru v zápase, která se nakonec dostavila v poměru 3:1. Konečné 14. místo v celkovém pořadí Mistrovství ČR  je velmi lichotivé a  znamenalo naše dílčí vítězství v  KP družstev v rapidu. Druhé Litoměřice jsme předstihli o pěkných 1,5 bodu (turnaj se nehrál na zápasové body, ale na partiové body). Kromě poháru a finanční prémie jsme si z Teplic odvezli také vylepšené sebevědomí.
 

louny.jpg

 
Výsledky jednotlivců:
 
Volek 3 ze 7
Kšána 4,5 ze 7
Reitingerová 2,5 ze 6
Hons 4,5 ze 7
Majerik 2,5 z 5
 
 
Po vítězství v KP družstev v praktickém šachu v sezóně 2017/18 tak máme další titul přeborníků kraje. Pozor na nás, Louny jedou:-)
                                                                                                                                                 -rv-

 

Kompletní výsledky turnaje